logo02

Ik kan het niet vaak genoeg blijven herhalen. Onze gevoelens, onze emoties mogen er zijn. Meer dan dat zelfs. Ze zijn er voor een reden.

Als wij ons verdrietig voelen, of we schamen ons, we voelen jaloezie, of boosheid. We clashen met onze partner omdat we getriggerd worden door oud trauma. We voelen stress in ons lijf, in onze buik. We zijn niet vrolijk, niet op ons best en reageren dat af op onze geliefden. Als we dit ervaren, bij al deze gevoelens wijzen we onszelf ook nog eens af! Want we zouden dit niet mogen voelen, we zouden ons niet moeten aanstellen. We zouden vrolijk moeten zijn en sterk, we zouden meer energie moeten hebben, meer moeten doen, meer moeten kunnen.

En als we ons wél vrolijk voelen of energiek. Als we blij zijn en ons dankbaar voelen, dan keuren we dit goed van onszelf. Maar kijk maar uit, want voordat je het weet heb je je weer eens niet aan je eigen voornemens gehouden en komt ons rationele brein A.K.A. ons kritische ego om de hoek kijken om onszelf weer af te keuren.

Wij hebben nooit geleerd dat wij emoties hebben om een reden. Onze emoties willen ons iets LEREN, ze zijn er om ons te VERTELLEN dat er iets vast zit, ze zijn er om shit te VERWERKEN. Ze mogen er zijn en als ze doorvoeld mogen worden, dan kun je helen. Helen van vervelende ervaringen, van relationeel trauma, van dikke vette conditioneringen over jezelf, over jouw vrouwelijkheid en jouw seksualiteit.

En tuurlijk, als jij je vaak gefrustreerd, geïrriteerd, gestrest, boos en verdrietig voelt. Dan is er werk aan de winkel! Zeker. Ga maar in jezelf duiken, ga maar op onderzoek. Ga er heen en ga het maar voelen. DAT is de sleutel naar geluk en naar heling.

En mocht je vervolgens op de goede weg zitten. Je doet het werk en je gaat er voor. Je gaat het aan, met jezelf en voor jezelf. Ook dan gaan we op en neer, de natuurlijke ebbs en flows van de natuur en onze hormonen nemen ons mee naar goede en minder goede tijden. Zoals het leven is, zoals alles, werkelijk ALLES een dans is tussen donker en licht, mooi en lelijk, hard en zacht, snel en langzaam, stilte en beweging, vrouwelijk en mannelijk, yin en yang. Alles, alles, alles… omarm het. Omarm alles en wees er lief voor.

I hope to see you soon, sister.

❤️

Geef een reactie