logo02

Ik kan niet vaak genoeg blijven herhalen, zowel tegen jullie als tegen mezelf, dat alles dat wij voelen, dat alles, alles er mag zijn en alles doorvoeld mag worden.

De mensheid heeft zichzelf door de jaren heen aangeleerd dat we onze emoties moeten wegstoppen. Dat we hard moeten zijn, dat we ons moeten schamen voor onze emoties en we verontschuldigen ons er daarom ook voor. We groeien op met het idee dat we altijd blij en gelukkig moeten zijn en het liefst alleen maar plezierige gevoelens mogen ervaren.

Maar dit is niet hoe de wereld in elkaar steekt! Alles dat bestaat in onze realiteit bestaat uit twee dualistische kosmische energieën. De yin en de yang. ☯️

🌓 Hard kan niet bestaan zonder zacht.
💧Water bestaat niet zonder vuur.
☀️ Geluk zou niets zijn zonder ongeluk.
🐍 Nieuwsgierigheid en genot zouden simpelweg niet bestaan, als we geen angst en afgunst konden ervaren.

Daarnaast zijn onze emoties er niet voor niks. Ze zijn er om ervaringen te verwerken, om trauma’s te helen. We kunnen de controle los laten en ons lijf het werk van de natuur laten doen.

Als dieren achterna worden gezeten door een ander beest dat ze wil aanvallen en ze overleven het, schudden zij het trauma van zich af. Daarna is er niks meer aan de hand. In de oertijd werkte dit waarschijnlijk ook zo bij ons. 🦧

Nu onze breinen enorm zijn gegroeid en geëvolueerd, is ons rationele brein zó sterk geworden dat we er allemaal ongeschreven wetten, regels en onzekerheden op na houden. Wat zogenaamd gepast is en wat niet.

Wat wij als mens met elkaar hebben gecreëerd is bijzonder en uniek, maar we mogen af en toe wel weer even terug naar de basis, terug naar onze primaire roots. De emoties lekker door ons heen laten stromen en ons hier niet voor schamen of hier over oordelen.

Gewoon lekker janken of ff gillen, springen, stampen, schud shit van je af, laat die tranen stromen. Lekker man!

En zal ik je wat vertellen? Als je dit doet en je kunt je emotie er gewoon even laten zijn, zonder oordeel, dan is er daarna heel waarschijnlijk weer ruimte voor zonneschijn, voor een geluksmoment, voor warmte en een schaterlach.

I hope to see you soon, sister

💛

Geef een reactie